17/10/2023

Månedsrapport - September 2023
Månedsrapport

Der sælges fortsat flere brugte biler

Omsætningen af brugte biler fortsætter på et højt niveau. I september måned blev der foretaget 49.040 transaktioner af brugte biler, og samlet er handlen med brugte biler i januar til september 2,7% højere end samme periode sidste år. For elbilernes vedkommende blev der igen sat rekord. I alt blev der handlet 5.614 eldrevne brugtbiler i september måned, og dermed er salget 36% højere for januar til september end de første ni måneder af 2022.

Det overordnede prisindeks på brugtbilmarkedet faldt marginalt til 95,8, mens prisindekset for de brugte elbiler faldt til 76,4. Dermed har de brugte elbiler aldrig været billigere. Der er dog tegn på, at de massive prisfald, der startede i september 2022 aftager. Baggrunden er, at de lave priser for alvor stimulerer efterspørgslen blandt forbrugerne i Danmark, og udbuddet er fortsat relativt begrænset. Samtidig er den europæiske markedsudvikling for de brugte elbiler også i forandring, forstået på den måde, at de ekstraordinære lave priser, som forhandlerne har kunnet erhverve brugte elbiler til, også stabiliseres. De stiger ikke, men holder et stabilt niveau. Samtidig har de lave priser også stimuleret til øget handel med de brugte biler, ikke kun til danske forhandlere, men efterspørgslen stiger også på andre markeder.

Forventningen er, at de relativt stabile tilstande på brugtbilmarkedet fortsætter på kort og mellemlang sigt. Der er ikke tegn på, at efterspørgslen vil falde i et generelt perspektiv, og for elbilernes vedkommende, så er forventningen, at efterspørgslen vil fortsætte med at stige i de kommende måneder.

 

Gør din hverdag simpel, nu
Kom i gang
Mere end 2000 bilforhandlere er allerede igang
Bilinfo Logo
Har du spørgsmål eller brug for hjælp, så kontakt os her.