12/9/2022

Månedsrapport - August 2022
Månedsrapport
Efter en stærk start på året er brugtbilmarkedet faldet 10,2 procent i omsætning i juni, juli og august sammenlignet med samme periode i 2021. De reelle antal handler er faldet 9,1 procent i perioden sammenlignet med sidste år. Dermed tegner det til, at den samlede omsætning på brugtbilmarkedet for 2022 når et niveau omkring 2018-2019.
Det er især benzin- og dieselbilerne, der faldet i antal transaktioner, mens væksten i salget af elbiler er steget godt 250 procent, og det tegner til, at der for første gang bliver solgt over 3.000 elbiler i gennemsnit hver måned i år. Samtidig er det værd, at notere sig, at de brugte plug-in hybrider holder et stabilt niveau i antallet af transaktioner.
Det er også interessant, at prisindekset på brugtbilmarkedet fortsætter med at stige. Men efter markante stigninger frem til maj måned, så er der nu tale om moderate prisstigninger. Senest steg prisindeksetmed 1,14 procent i august måned.
Sidste note vedrører søgningsfordelingenmellem de eldrevne biler og diesel/benzin. Her er søgningerne efter benzin, elbiler og plughybrider faldende, mens dieselsøgningernestiger. Det er især sket med baggrund i ændret adfærd blandt de besøgende på Bilbasen i de sidste to uger af august.


Gør din hverdag simpel, nu
Kom i gang
Mere end 2000 bilforhandlere er allerede igang
Bilinfo Logo
Har du spørgsmål eller brug for hjælp, så kontakt os her.