10/2/2023

Månedsrapport - Januar 2023
Månedsrapport

Hermed månedsrapporten for brugtbilmarkedet for januar måned.

Der er tale om en nedgang på 14 procent sammenlignet med januar 2022, men vigtigere er det, at antal reelle salg og den totale omsætning steg med over 30 procent sammenlignet med december 2022. Det hører med til historien, at januar 2022 var en ekstraordinær travl måned på brugtbilmarkedet. De aktuelle tal for januar i år svarer til den gennemsnitlige omsætning for januar måned i 2018 og 2019, og er på et niveau, som vi skal forvente fremadrettet.

Med hensyn til priserne på brugte biler, så har de været faldende siden september sidste år, og faldet fortsatte i januar måned. Det skyldes de ekstraordinære prisfald i forlængelse af Tesla prisjustering af Tesla Model 3 og Model Y d. 13. januar, og isoleret set er priserne på brugte elbiler faldet med ti procent i januar. Det er virkelig gode nyheder for de danske forbrugere, der vil erhverve en brugt elbil i den kommende tid. Et blik hen over de europæiske markeder viser, at Danmark er det land i Europa med de laveste priser på brugte, nyere elbiler.

Er der så solgt mange elbiler i januar? Nej, der blev handlet godt 2.600 brugte elbiler, og det er lavere end forventet. Der er solgt flere Tesla Model Y end tidligere, hvilket ikke er overraskende, da det er den model, der er faldet mest i pris. Helt overordnet, så kom brugtbilmarkedet bedre fra start end forventet.

 

Gør din hverdag simpel, nu
Kom i gang
Mere end 2000 bilforhandlere er allerede igang
Bilinfo Logo
Har du spørgsmål eller brug for hjælp, så kontakt os her.